Despre noi

CAHM Europe este liderul de piață national în cosmetice hoteliere, cu o cotă de piață de peste 40%. Planul de dezvoltare ce a presupus deschiderea celei de-a doua unități de producție dedicată produselor din Retail în 2020, vine cu multiple schimbări de paradigmă prin lansarea unor produse sustenabile, în tendință cu opțiunile consumatorilor. Acestea vor schimba felul în care consumatorii se raportează la obiceiurile lor de consum.

CINE SUNTEM

CAHM a fost dezvoltat în 2009 din dorința de a face o schimbare pozitivă pe piața produselor cosmetice hoteliere din România. 

Valul în creștere al interesului consumatorilor pentru a lua decizii constructive atât pentru ei, cât și pentru mediul înconjurător a fost inspirația pentru dezvoltarea unor produse performante din punct de vedere social și al sustenabilității pe termen lung.

Pornind de la conceptul “Small details can change de world”, CAHM a creat produse adiacente în cea mai de succes gama hotelieră “Sense – Inspired by nature”, aducând astfel cei 11 ani de experiență din HORECA, direct în lanțurile farmaceutice, urmând să o propună și lanțurilor de Retail.

35 de milioane de produse SENSE vândute

Succesul Gamei Sense a fost transpus în cele peste 35 de milioane de unități vândute. Acest lucru, împreună cu un studiu de piață în ceea ce privește preferințele de achiziție ale consumatorilor romani, au dus la concretizarea unei viziuni îmbunătățite.

Având valori esențiale de a fi autentic, excepțional, inovator și implicat, Brandul Sense a fost condus într-o direcție de dezvoltare ce pune accentul pe responsabilitatea corporativă.

Aceasta se învârte în jurul credinței că, inovația este catalizatorul schimbărilor pozitive.

Procesul de creație

La baza procesului de creație stă respectul pentru oameni și natură. De aceea, toate produsele lansate au scopul de a da forma unei viziuni pentru a crea un lucru cu valoare veșnică.

AMBALAJ

Pentru intensificarea planului de a proteja atât consumatorii, cât și Planeta, am ales pentru gama Sense ambalaje BioPet. În acest fel se închide cercul pentru producția unor produse cu un impact redus asupra mediului. Astfel, produsele nu sunt doar eficiente, ci și performante din punct de vedere social și ecologic.

BioPet ambalaj din plante Sense Cosmetics
99,3% ingrediente naturale Sense Cosmetics

CONȚINUT

Produse cu 99,3% ingrediente de origine naturală, din care peste 95% din surse vegetale / regenerabile. Acest aspect va aduce un impact pozititv, atât pentru utilizatorii produselor, cât și pentru mediu. Majoritatea substanțelor chimice care ajung în canalul de scurgere nu pot fi filtrate în stațiile de epurare. Așa că ajung în căile navigabile, în apa de la robinet și, în cele din urmă, în ocean.

FĂRĂ ETICHETĂ

Produsele noastre nu au etichetă, ci sunt imprimate cu o vopsea comestibilă, non-toxică, ce este folosită și la fabricarea jucăriilor pentru copii.

NoLabel fara eticheta Sense Cosmetics
178 utilizari sense cosmetics 330 ml

AVANTAJOASE

Cantitatea de 330 ml poate fi utilizată pentru 178 de spălări.

 

CERTIFICĂRI

certificare GMP sense cosmeticsCERTIFICARE GMP

Bunele practici de fabricație (GMP) sunt practicile necesare pentru a se conforma orientărilor recomandate de agențiile care controlează autorizarea și acordarea licențelor pentru fabricarea și vânzarea de alimente și băuturi, produse cosmetice, produse farmaceutice, suplimente alimentare, Aceste linii directoare prevăd cerințe minime pe care trebuie să le îndeplinească un producător pentru a se asigura că produsele lor au o calitate constantă, de la un lot la altul, pentru utilizarea intenționată.

cpnp certificare sense cosmeticsCERTIFICARE CPNP

Portalul de notificare a produselor cosmetice (CPNP) este un sistem de notificare online creat pentru punerea în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1223/2009 privind produsele cosmetice. Certificarea produselor noastre include: testete Microbiologice, Fizico-Chimice, Dermatologice, CPSR – Cosmetic Product Safety Report, Studii de migrare a ambalajului in produs, Studii de stabilitate, documente PIF.

avizat ministerul sanatatii sense cosmetics

AVIZ MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

 

Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii 2251BIO/01/21.24

Eficacitate biocidă:

SR EN 1500: dezinfecția igienică a mâinilor prin frecare – 3 ml (30 secunde)

SR EN 14476: virucid – 3 minute

SR EN 13727: bactericid – 30 secunde

SR EN 13624: levuricid, fungicide – 60 secunde / 1 – 3 – 5 min

SR EN 14348: micobactericid, tuberculocid – 1 min / 3 min

SR EN 12791: dezinfecția chirurgicală a mâinilor – 3×3 ml 3 min

productie model 5s sense cosmetics

PRODUCȚIE MODEL 5S​

5S este o metodă de organizare la locul de muncă care folosește o listă de cinci cuvinte japoneze. Acestea au fost traduse prin: „Sortare”, „Setare în ordine”, „Strălucire”, „Standardizare” și „Susținere”. Lista descrie modul de organizare a unui spațiu de lucru pentru eficiență prin identificarea și stocarea articolelor utilizate, menținerea zonei și a articolelor și susținerea noii comenzi. Procesul de luare a deciziilor provine de obicei dintr-un dialog despre standardizare, care creează înțelegerea între angajați a modului în care ar trebui să lucreze eficient.

reciclare sense cosmetics

RECICLARE

Pentru că ne interesează producția sustenabilă și protejarea mediului înconjurător, suntem foarte atenți la feul în care reciclam atât materiile prime, cât și produsele finite. În acest sens, avem un contract de recuperare a deșeurilor puse pe piață. Acesta este conform Legii 249/2015 și aplică principiul răspunderii extinse a producătorului.

energie regenerabila fabrica baicoi sense cosmetics

ENERGIE REGENERABILĂ

 

Unitatea noastră de producție din Băicoi, județul Prahova beneficiază de energie electrică obținută exclusiv din surse regenerabile, furnizorul de energie fiind certificat în acest sens.

ambalaje reciclabile sense cosmetics

AMBALAJE RECICLABILE

 

Maturitatea unui producător consta și în felul în care reușește să înțeleagă toate aspectele afacerii sale. În acest sens, ne-am concentrat eforturile în direcția sustenabilității. Astfel, folosim ambalaje reciclabile pentru produsele noastre: BioPET, rPET sau Plant Bottle.

FSC certificare sense cosmetics

CERTIFICARE FSC

 

Obținerea certificării FSC arată respectul față de cele mai înalte standarde sociale și de mediu de pe piață. Preocuparea cu privire la starea pădurilor și a resurselor lemnoase din lume crește, iar FSC oferă o soluție credibilă la problemele sociale și de mediu complexe.

eco label

ECO LABEL

 

Înființată în 1992 și recunoscută în  în întreaga lume, eticheta ecologică a UE este o etichetă de excelență ecologică acordată produselor și serviciilor care îndeplinesc standarde ridicate de mediu pe tot parcursul ciclului lor de viață: de la extracția materiei prime, la producție, distribuție și eliminare. Eticheta ecologică a UE promovează economia circulară încurajând producătorii să genereze mai puține deșeuri și CO2 în timpul procesului de fabricație. 

nordic swan eco label

CERTIFICARE NORDIC SWAN

 

Eticheta ecologică Nordic Swan creează soluții durabile bazate pe o evaluare a ciclului de viață și pe un obiectiv general de reducere a impactului asupra mediului din producția și consumul de bunuri. Cerințele dure în toate fazele unui ciclu de viață al produselor și strângerea continuă a acestora pentru a crea o dezvoltare durabilă este fundamentul etichetei ecologice Nordic Swan.